Европейският съюз трябва да подкрепи Украйна, за да може тя

...
 Европейският съюз трябва да подкрепи Украйна, за да може тя
Коментари Харесай

Борел: ЕС се освободи почти на 100 % от руската енергийна зависимост

 Европейският съюз би трябвало да поддържа Украйна, с цел да може тя да седне на масата за договаряния с допустимо най-голяма властова позиция. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление, оповестено в понеделник за испанския вестник ABC, цитира Кросс.

„ Европейски Съюз не е страна в договарянията. Този, който ще договаря, е Украйна. Трябва да подкрепим Украйна да седне на масата за договаряния с допустимо най-хубавата позиция на власт ", ​​добави още Борел.

„ И ние имаме вяра, че на тази маса има три основни въпроса: отговорността за осъществените закононарушения, цената на възобновяване и териториалната целокупност на страната ".

Борел напомни, че е бил за изпращането на танкове в Киев, само че " това са суверенни решения " на страните-членки на общността.

" Просто, с цел да продължи войната, са нужни тези типове оръжия ", сподели Борел.

Според него стратегическата автономност на Европа би трябвало да бъде построена посредством увеличение на военните разноски, а не посредством отдалечаване от НАТО.

Той също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че " Европа съвсем на 100% се освободи от енергийната си взаимозависимост от Русия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР